Програма єВідновлення: запущено новий етап для капітального ремонту житла

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мінцифра оголосила про початок нового етапу програми єВідновлення, спрямованого на надання фінансової підтримки для капітального ремонту житла.

“Тепер українці, чиє житло постраждало від російської агресії, отримають розширену допомогу для проведення капітального ремонту”, – повідомили представники Міністерства цифрової трансформації та Міністерства розвитку громад територій України.

Зміни в програмі

На попередньому етапі було надано допомогу до 200 тисяч гривень для невеликих ремонтних робіт, яку вже використали 26,5 тисяч сімей. Тепер же допомогу отримають українці, чиє житло зазнало серйозних пошкоджень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Максимальні суми компенсацій:

  • 350 тисяч гривень для відновлення квартир;
  • 500 тисяч гривень для відновлення приватних будинків.

Як працюватиме програма

Гроші надходитимуть у два етапи: 70% – перший етап, 30% – другий. Після витрати коштів з першого траншу, треба буде подати повідомлення про завершення проміжних робіт. Його перевірить комісія місцевої ради, і після цього надійде другий транш для завершення ремонту.

Наразі затверджено 2 768 заяв на суму першого траншу в 665 645 544,6 грн.

Банки для отримання компенсацій:

ПриватБанк, monobank, ПУМБ, Oщадбанк, А-Банк, Sense Bank, Райффайзен Банк, izibank, sportbank, Банк Восток, Акордбанк, Банк Кліринговий Дім, Глобус Банк, Правекс Банк, OTP Bank, Таскомбанк, UKRSIBBANK.

Розробник та партнери:

Послуга єВідновлення розроблена Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID / UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS” і Світового банку.

Результати програми

З 1 серпня 2023 року, коли стартував механізм компенсації за знищене житло, програма єВідновлення вже отримала понад 1400 заяв. Загальна площа зруйнованого житла, стосовно якого подано заяви, складає майже 100 тис. кв. метрів, приблизно 60% заяв стосуються компенсації за знищені квартири.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.