Apple зізналася, що уряд стежить за кожним айфоном

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Уряди різних країн стежать за користувачами смартфонів, відстежуючи push-сповіщення, які проходять через сервери Google та Apple.

Реклама

Про це пише Macrumors, посилаючись на розслідування сенатора США. У листі до Міністерства юстиції сенатор Рон Уайден заявив, що іноземні чиновники вимагають від технологічних гігантів даних для відстеження смартфонів. За словами джерела, трафік, який проходить через push-сповіщення, дозволяє уряду зрозуміти, як користувачі використовують певні програми. Ось як це працює зі слів сенатора:

«Push-сповіщення […] не надсилаються безпосередньо від постачальника програми на смартфони користувачів. Натомість вони проходять через свого роду цифрове поштове відділення, кероване постачальником операційної системи телефону. Для iPhone ця послуга надається службою push-повідомлень Apple; для Android – Google Firebase Cloud Messaging. Ці сервіси забезпечують своєчасну та ефективну доставку повідомлень, але це також означає, що Apple та Google лише посередники в процесі передачі даних.
Як і у випадку з рештою інформації, яку ці компанії зберігають для своїх користувачів або про них, оскільки Apple і Google доставляють дані push-повідомлень, уряди можуть таємно змусити їх поділитися даними».

Уайден каже, що відправив запит про підтвердження інформації в Apple та Google. Обидві корпорації відповіли: дані «обмежені публічним розголошенням» урядом США.

Це також означає, що Apple приховувала факт стеження при подачі щорічних звітів, у яких стверджували про прозорість своїх дій, а користувачі не припускали, якою інформацією теоретично діляться з правоохоронними органами.
Рон Уайден попросив Міністерство юстиції «скасувати або змінити будь-яку політику», яка публічно оголошуватиме дії компаній, у тому числі й шпигунство через push-сповіщення.

Як запобігти стеженню?

Інше профільне видання 9to5Mac повідомляє, що метод відправлення повідомлення захищений наскрізним шифруванням, як і раніше, ефективний. iPhone повинен виконувати розшифровку при отриманні, тому Apple не матиме вмісту повідомлення, щоб передати його будь-кому, навіть якщо це запит уряду.
Але push-дані все одно можуть багато розповісти про вас. Наприклад, замовляючи доставку, можна обчислити ваше місцезнаходження. Якщо іноземний уряд отримує ваші push-дані iMessage та одного з ваших контактів, то навіть без знання тексту вони можуть побачити, як часто ви спілкуєтеся.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: