Леся Українка та Шекспір поспілкувалися у віртуальному діалозі: неймовірне відео було представлено в Лондоні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Українська компанія Reface у співпраці з Українським Інститутом презентувала вражаючий відеоролик, де Леся Українка та Вільям Шекспір, створені за допомогою штучного інтелекту, взяли участь у віртуальному словесному діалозі. Проєкт представили на International Cultural Diplomacy Forum 2023 у Лондоні.

Реклама

Reface використовувала власну модель глибокого навчання ШІ, поєднуючи її з технологією оживлення облич для автентичного відтворення зовнішності Лесі Українки та Вільяма Шекспіра, а також для створення їхнього віртуального діалогу.

Відеоролик має за мету викликати паралель між Україною та Великою Британією, підкреслюючи, що ці дві нації, попри різні історичні шляхи, об’єднані спільними цінностями.

“Сьогодні уявний діалог Лесі Українки та Шекспіра втілює розмову між різними епохами та двома країнами. Цікаво, що Леся Українка, хоч і жила на три століття пізніше, перекладала Шекспіра українською та була його прихильницею”, — зауважили в Українському Інституті.

Цей вражаючий відеоролик відзначає технологічний прогрес та покликаний підкреслити культурні зв’язки між націями.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: