Стратегічний альянс: «Київстар» та Amazon Web Services домовились про важливе партнерство

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Найбільший телекомунікаційний оператор України, «Київстар», та провідний постачальник хмарних сервісів, Amazon Web Services (AWS), оголосили про підписання Меморандуму про співпрацю. Це стратегічне партнерство, яке об’єднає двох гігантів у галузі телекомунікацій та хмарних технологій, спрямоване на подальший розвиток українського інформаційного сектору.

Реклама

Про угоду повідомила пресслужба «Київстар» у своєму офіційному акаунті на Facebook. У дописі зазначається, що це важливий крок для компанії у впровадженні новітніх технологій та інновацій в Україні.

“Ми розвиваємо українські технології, надаючи бізнесу можливість використовувати передові розробки та сервіси для конкурентоспроможності у світі”, – зазначено у повідомленні.

Однією з ключових ініціатив співпраці стане перехід платформи управління даними «Київстар» до AWS. Це дозволить накопичити найкращі практики для подальшого розвитку в Україні. Також передбачено створення спеціалізованої команди, яка буде працювати з технологією AWS, з фокусом на обробці даних та штучному інтелекті.

Наразі відомо, що «Київстар» впроваджуватиме найкращі практики хмарних технологій, розширюючи свій портфель послуг. Клієнтам обіцяють широкий спектр нових сервісів, таких як аналітика в хмарі AWS, міграція інфраструктури в хмару, та забезпечення безпеки даних та захисту від кіберзагроз.

Президент «Київстар» Олександр Комаров підкреслив, що співпраця з AWS відзначає стратегічний крок вперед, підтримуючи принцип компанії бути технологічним лідером на ринку. Генеральний директор VEON Каан Терзіоглу зауважив, що таке партнерство підтверджує привабливість України для міжнародного бізнесу.

“Це важливий крок для розвитку українського бізнесу та його інтеграції в міжнародний контекст”, – додав Комаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоКиївстар

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: