Новини України та Світу

Spotify звільнить понад 1000 співробітників

Share

Генеральний директор Spotify Деніел Ек оголосив, що компанія скоротить 17% співробітників, що становитиме понад 1000 осіб. Spotify необхідно скоротити витрати, щоб зменшити розрив між поточними операційними витратами та фінансовими цілями.

Протягом останніх двох років ми приділяли велику увагу побудові Spotify як справді великого та сталого бізнесу – бізнесу, покликаного досягти нашої мети стати провідною аудіокомпанією у світі, та бізнесу, який стабільно забезпечуватиме прибутковість та зростання в майбутньому. Хоча ми досягли гідних успіхів, про що я неодноразово розповідав, нам ще є над чим працювати. Економічне зростання різко сповільнилося, а капітал став дорожчим. Spotify не є винятком із цих реалій.

Це підводить мене до рішення, яке означатиме значні зміни для нашої компанії. Щоб привести Spotify у відповідність до наших майбутніх цілей і забезпечити правильне співвідношення розмірів компанії та майбутніх завдань, я прийняв непросте рішення скоротити загальну кількість співробітників приблизно на 17% по всій компанії.

За словами Ека, у 2020 і 2021 роках Spotify найняла занадто багато співробітників, і незважаючи на те, що це призвело до збільшення продуктивності та зростання компанії, це також зробило Spotify менш ефективною та збільшило операційні витрати. У Spotify дуже багато людей, які «присвячують себе підтримці роботи» і «роблять роботу навколо роботи», а не «вносять внесок у можливості з реальним ефектом».

Співробітники Spotify, яких торкнуться звільнення, отримають повідомлення вже сьогодні. Вихідна допомога залежатиме від стажу роботи та місцевих вимог до строків повідомлення. У середньому працівники отримають вихідну допомогу за п’ять місяців.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Ека, у майбутньому Spotify має бути «невтомно винахідливою» у своїй роботі, тому що «бути ощадливою – це не просто варіант, а необхідність». Скорочення дозволять компанії «побудувати ще сильніший Spotify» у 2024 році.

У третьому кварталі 2023 року Spotify отримала прибуток у розмірі $3,6 млрд. порівняно з $3,2 млрд. в аналогічному кварталі минулого року. Крім того, сервіс збільшив кількість щомісячних активних користувачів на 23 мільйони та платних передплатників на 6 мільйонів, що призвело до першого прибуткового кварталу у 2023 році. Проте показник прибутку становив лише 1%.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Spotify
  • Останні записи

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024

    Новий iPhone 16 Pro Max претендує на звання найбільшого в історії

    Екран iPhone 16 Pro Max збільшиться у розмірах з 6,7 до 6,9 дюйма порівняно з…

    17.05.2024

    Google створив штучний інтелект для виявлення шахрайств під час дзвінків

    Подання Google на нещодавній конференції Google I/O функції, заснованої на штучному інтелекті і спрямованої на…

    17.05.2024

    Штучний інтелект тепер може розпізнати сарказм під час спілкування з людиною

    Фахівці Лабораторії мовних технологій Гронінгенського університету заявили про створення мультимодального алгоритму, що дає змогу покращити…

    17.05.2024

    Відомо з якого матеріалу буде корпус Samsung Galaxy S25 Ultra

    Згідно з останніми чутками, Samsung Galaxy S25 Ultra матиме титановий корпус, аналогічний до Galaxy S24…

    17.05.2024