Spotify звільнить понад 1000 співробітників

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Генеральний директор Spotify Деніел Ек оголосив, що компанія скоротить 17% співробітників, що становитиме понад 1000 осіб. Spotify необхідно скоротити витрати, щоб зменшити розрив між поточними операційними витратами та фінансовими цілями.

Протягом останніх двох років ми приділяли велику увагу побудові Spotify як справді великого та сталого бізнесу – бізнесу, покликаного досягти нашої мети стати провідною аудіокомпанією у світі, та бізнесу, який стабільно забезпечуватиме прибутковість та зростання в майбутньому. Хоча ми досягли гідних успіхів, про що я неодноразово розповідав, нам ще є над чим працювати. Економічне зростання різко сповільнилося, а капітал став дорожчим. Spotify не є винятком із цих реалій.

Це підводить мене до рішення, яке означатиме значні зміни для нашої компанії. Щоб привести Spotify у відповідність до наших майбутніх цілей і забезпечити правильне співвідношення розмірів компанії та майбутніх завдань, я прийняв непросте рішення скоротити загальну кількість співробітників приблизно на 17% по всій компанії.

За словами Ека, у 2020 і 2021 роках Spotify найняла занадто багато співробітників, і незважаючи на те, що це призвело до збільшення продуктивності та зростання компанії, це також зробило Spotify менш ефективною та збільшило операційні витрати. У Spotify дуже багато людей, які «присвячують себе підтримці роботи» і «роблять роботу навколо роботи», а не «вносять внесок у можливості з реальним ефектом».

Співробітники Spotify, яких торкнуться звільнення, отримають повідомлення вже сьогодні. Вихідна допомога залежатиме від стажу роботи та місцевих вимог до строків повідомлення. У середньому працівники отримають вихідну допомогу за п’ять місяців.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Ека, у майбутньому Spotify має бути «невтомно винахідливою» у своїй роботі, тому що «бути ощадливою – це не просто варіант, а необхідність». Скорочення дозволять компанії «побудувати ще сильніший Spotify» у 2024 році.

У третьому кварталі 2023 року Spotify отримала прибуток у розмірі $3,6 млрд. порівняно з $3,2 млрд. в аналогічному кварталі минулого року. Крім того, сервіс збільшив кількість щомісячних активних користувачів на 23 мільйони та платних передплатників на 6 мільйонів, що призвело до першого прибуткового кварталу у 2023 році. Проте показник прибутку становив лише 1%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.