У грудні SpaceX протестує пряме з’єднання між смартфонами і супутником Starlink

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У грудні 2023 року SpaceX проведе масштабні випробування можливостей і якості своєї стільникової системи Starlink для підключення смартфонів безпосередньо до своїх супутників. Теоретично підключитися зможе будь-який смартфон.

Випробування будуть проводитися з використанням 840 супутників Starlink, і протягом експериментального періоду буде підключено 2 000 тестових смартфонів. Тестовий період триватиме 180 днів, на які SpaceX запросила “спеціальні тимчасові повноваження” у Федеральної комісії зі зв’язку США (FCC) з 10 грудня.

Однак FCC ще не надала цього дозволу; FCC ще не вирішила, чи надавати його, оскільки неясно, наскільки добре буде пов’язаний експеримент зі стільниковим зв’язком Starlink.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо дозвіл буде надано, як і планувалося, SpaceX і оператор мобільного зв’язку T-Mobile розпочнуть експерименти з підключення смартфонів і супутників 10 грудня. Експеримент охопить 13 регіонів США.

“Протягом 180-денного тестового періоду SpaceX буде експлуатувати приблизно 840 супутників з прямим стільниковим корисним навантаженням. У своїй заявці на отримання ліцензії в FCC SpaceX заявила, що “в рамках цієї експериментальної ліцензії 60 з 840 супутників в будь-який момент часу будуть надавати послуги мобільного зв’язку в Сполучених Штатах”.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.