Google придумав новий спосіб боротьби з блокувальниками реклами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більш-менш просунуті користувачі Android встановлюють блокувальники реклами одразу після придбання смартфона, але незабаром додатки (і розширення) цієї категорії стануть непотрібними.

Реклама – це величезний бізнес, а що бізнесмени ненавидять найбільше? Саме це. Коли у них забирають прибуток.

Минулого року Google почав тестувати так званий перехід Manifesto V3, але щоб не збивати вас з пантелику жаргоном, дозвольте мені пояснити, що це таке.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен блокувальник реклами використовує правила, щоб допомогти програмам зрозуміти, що саме вони повинні блокувати.

Наразі Google Chrome та деякі його сервіси працюють за стандартом дозволів Manifest V2, який дозволяє розробникам створювати 300 000 правил.

З Manifest V3 кількість правил буде зменшено до 30 000, що зробить будь-який блокувальник реклами практично марним.

Google пояснює це рішення турботою про користувачів, оскільки Manifest V3 ефективніше обмежує доступ до особистої мережевої інформації користувачів.

Однак, з практичної точки зору, Google не хоче втрачати рекламні доходи, показуючи рекламу всупереч інтересам конфіденційності.

Після виходу оновлення виявилося, що єдиним способом блокування реклами є DNS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.