Ілон Маск вважає, що ШІ досягне рівня людського мозку менш ніж через 3 роки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За день до офіційної прем’єри CyberTruck, найбільшої події Tesla за останні чотири роки, Ілон Маск дав півторагодинне інтерв’ю на саміті DealBook 2023. У ньому підприємець розповів про свій болючий досвід, дав поради, як кинути рекламодавців і почитати філософські праці про електричний пікап, на який мільйони шанувальників з нетерпінням чекають з 2019 року.

Але Маск не зміг промовчати про початок серійного виробництва Cyber Truck: “Це буде найбільша прем’єра продукту в цьому році, яка набагато перевершить все інше”, – сказав він, не розвиваючи далі цю тему. Втім, у журналіста Андрія Соркіна, який вів конференцію, були більш гострі питання. Наприклад, про вихід багатьох великих рекламодавців з X через нібито антисемітські висловлювання в соціальній мережі, що належить Маску.

У відповідь Маск порадив цим рекламодавцям (таким компаніям, як Disney, IBM і Apple) позбутися від них брудних слів і просувати свою продукцію деінде. Сам він не хвилювався, що їхній відхід з платформи може вбити Twitter, який він придбав за 44 мільярди доларів і перейменував на X. Потім він одразу ж звернувся до Боба Ігера, генерального директора The Walt Disney Company, який сидів у залі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Маск вже вибачився за свою позицію і назвав його “дурнем”, але це не вплинуло на його ставлення до рекламодавця-втікача, повідомляє BI.
Мільярдер тоді піддався екзистенційній кризі у віці 12 років, зі спогадами про важке дитинство (він насправді походив із заможної сім’ї) і питаннями про сенс життя і неможливість щастя. Це призвело до головного висновку та поради Маска: “Не варто читати Ніцше в підлітковому віці”.

Потім він перейшов до колонізації Марса, розкриття таємниць Всесвіту та небезпек технологій. Не можна ігнорувати ситуацію, що склалася навколо OpenAI. Ілон Маск і раніше висловлював стурбованість безвідповідальним розвитком і використанням штучного інтелекту в цілому. Щодо того, що сталося з OpenAI, Маск зізнався, що він “дуже стурбований тим, що вони виявили небезпечні елементи ШІ”.

Маск був стурбований швидкістю, з якою просуваються інновації в галузі ШІ, і передбачив, що технологія генеративного ШІ може досягти рівня вирішення проблем, подібного до людського мозку, так званого загального штучного інтелекту, протягом трьох років.

“У мене змішані почуття до Сема [Альтмана].
Найбагатшій людині на планеті більше не варто говорити про політику. По-перше, він все ще роздратований тим, що його не запрошують до Білого дому на зустріч щодо електромобілів, а по-друге, він проти профспілок.

У листопаді Маск представив мовну модель з чат-ботом під назвою Grok, який буде встановлений в автомобілях Tesla і спілкуватиметься в іронічному стилі “Галактичного путівника автостопом”. Заклятий ворог Маска, Сем Альтман, негайно відреагував на це нищівними коментарями, закликаючи до використання відкритих продуктів зі штучним інтелектом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.