Україна модернізує бойові машини піхоти радянських часів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У ситуації повноцінної війни з Росією Українська оборонна промисловість продовжує розвиватися у виробництві нових озброєнь і модернізації існуючих систем озброєння.

Реклама

Останні зображення в соціальних мережах демонструють чергову ітерацію модернізації бойових машин піхоти (БМП) радянської епохи, які отримали додаткову броню і нові вежі.

Башта Дистанційно оснащена 30-мм автоматичною гарматою КБП-2, 7,62-мм кулеметом, 30-мм автоматичним гранатометом і 2 протитанковими ракетами “Бар’єр”, встановленими збоку башти.

Ця нова система озброєння, розроблена в ініціативному порядку приватною українською компанією, була запатентована в 2023 році. Вона призначена для поліпшення характеристик базової моделі БМП-1, підвищення вогневої потужності і точності вогневих засобів машини.

За даними Defense Express, модернізація БМП-1 є дуже важливим питанням через невідповідність 73-мм гармати 2а28 “Тандер” з ручним (частково механізованим) заряджанням і застарілими прицільними пристосуваннями, які не відповідають сучасним бойовим вимогам.

Цей новий варіант модернізації є економічно ефективним способом модернізації парку радянської техніки, що використовується в українській армії.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: