Суд визнав незаконною вимогу Боголюбова щодо повернення «ПриватБанку» та підтвердив його націоналізацію

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Господарський суд Києва закрив справу, в якій колишній акціонер «ПриватБанку» Геннадій Боголюбов намагався визнати недійсними дії, пов’язані із націоналізацією банку у 2016 році. Рішення суду підтверджує неможливість скасування прийнятих під час націоналізації рішень та повернення колишнім власникам акцій.

Реклама

Пресслужба «ПриватБанку» повідомила, що суд врахував законодавчо встановлені обмеження та закрив провадження, дотримуючись Закону №590. Адвокат банку, Віктор Тарасенков, підкреслив, що це перемога правосуддя та держави, оскільки банк має статус єдиного акціонера.

Під час розгляду справи суд врахував практику Великої Палати Верховного Суду у схожій справі та закрив провадження, яке тривало з 2020 року. Зазначено, що закон передбачає закриття всіх аналогічних справ, якщо колишні власники обрали неприпустимий спосіб захисту своїх інтересів.

Це рішення суду стає важливим кроком для закріплення стабільності та законності в фінансовому секторі України.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPrivatBank_insider

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: