Світу загрожує черговий дефіцит чіпів – деталі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Схоже, що ринок напівпровідників може накрити нова хвиля дефіциту. Цього разу проблема у фотошаблонах.

Реклама

Як повідомляється, найбільші виробники фотошаблонів, компанії Toppan, Photronics та Dai Nippon Printing, вже зараз працюють на повну потужність, щоб задовольнити попит з боку різних китайських компаній. При цьому поставки недостатні, що призводить до завищення цін та перспектив їх подальшого зростання.

Фотошаблони використовуються для перенесення малюнків схем на кремнієві пластини у процесі літографії. Це вкрай важливий компонент при виробництві будь-яких чіпів. Поточний підвищений попит, схоже, зумовлений зростанням попиту на чіпи для ІІ, а також зростанням кількості напівпровідникових компаній у Китаї.

Крім того, чим сучасніший техпроцес використовується при виробництві того чи іншого чіпа, тим більше фотошаблонів потрібно. Зокрема, при виробництві GPU Nvidia H100 потрібні 89 таких пластин.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: