90 років риторики геноциду: моніторинг від Голодомору до сучасності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У роки від Голодомору до сучасності злочини геноциду в Україні не тільки лишаються в історії, але й продовжують впливати на сучасний світ. З нагоди 90-річчя Голодомору, Український інститут спільно з Інститутом національної пам’яті, Музеєм Голодомору та агенцією bickerstaff представили проєкт Genocide Speech Monitor – моніторинг рівня мови геноциду.

Спрямований на виявлення риторики, що передує злочинам геноциду, проєкт висвітлює проблему зловживання мовою, що може призвести до серйозних наслідків. На спеціальному веб-сайті ви можете відстежувати динаміку риторики від Голодомору до сучасних подій.

Зазначимо, що геноцид не починається раптово – йому передує особлива мова. Сучасна ситуація в Україні, де російська агресія стосується не лише окупації, а й крадіжки зерна, обстрілів продовольчих складів і сільгосптехніки, стає об’єктом моніторингу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Genocide Speech Monitor – це інструмент для підвищення усвідомленості про потенційно небезпечну мову та вчасне реагування на неї. Пам’ять про Голодомор нагадує нам про важливість запобігання геноциду, розпізнавання його передвісників та відстоювання прав людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.