Компанія Cisco таємно поставила Україні обладнання для захисту електромереж від російських кібератак

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Американський технологічний гігант Cisco допомагає захистити українські електромережі від можливих російських кібератак. За інформацією від The Register, Cisco постачає Укренерго модифіковані комутатори, спрямовані на протидію російським радіоперешкодам, які впливають на системи GPS. Ці радіосигнали можуть перешкоджати навігації операторів електромереж та заважати нормальному функціонуванню систем.

Реклама

Оператори електромереж використовують GPS для ефективного управління потоком електроенергії в країні. Порушення цих систем може викликати серйозні проблеми, такі як ускладнення відстежування місць обриву ліній та забезпечення стабільності енергопостачання.

Представники Cisco заявили, що їхній фаховий колектив створив технологічне рішення для захисту від цих загроз. Компанія вже надіслала Укренерго модифіковані версії своїх мережевих комутаторів після успішних стрес-тестів у лабораторії в США.

Вартість цього спеціалізованого обладнання оцінюється приблизно в $1 млн, проте Cisco вирішила передати його Україні безоплатно. Допоміг у забезпеченні транспорту для обладнання Пентагон, організував логістику Міністерство енергетики, а Міністерство торгівлі влаштувало зустрічі між американськими технічними експертами та представниками Укренерго.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоThe Register

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: