Зареєстровано законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС

Час читання: < 1 хв.
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні у Верховній Раді України зареєстровано євроінтеграційний законопроєкт (№10265) щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу. Повідомляє Комітет цифрової трансформації.

У разі прийняття законопроекту українське законодавство наблизиться до законодавства ЄС відповідно до переліку та умов, визначених Угодою про асоціацію. Це створить умови для отримання Україною режиму внутрішнього ринку ЄС для послуг роумінгу та ефективної інтеграції до Єдиного цифрового ринку ЄС шляхом приєднання до Єдиного роумінгового простору “Роумінг як вдома”.

Громадяни України зможуть користуватися своїми національними тарифами на мобільний зв’язок у країнах-членах ЄС і не сплачуватимуть додаткову плату за роумінг. Громадяни ЄС матимуть такі ж права під час відвідування України. Це сприятиме вільному пересуванню українців та громадян ЄС у межах спільного роумінгового простору.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.