У пошуку Google з’являться підказки від інших користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники Google представили Notes – експериментальну функцію фірмової пошукової системи. Вона має на увазі участь самих користувачів у процесі пошукової видачі – вони зможуть доповнювати стандартні результати своїми нотатками з корисною інформацією про сайти і не тільки.

Суть роботи Notes полягає в тому, що користувачі зможуть залишати короткі нотатки до результатів пошуку та статей у стрічці Discover, попередньо зареєструвавшись у проекті Search Labs. Нотатки можуть містити форматований текст, зображення, GIF-файли та наклейки. Подібні розділи для коментарів вже є на платформах YouTube та Google Play.

Кожен залишений коментар перед публікацією буде перевірено на відповідність рекомендаціям компанії. За допомогою такого нововведення Google має намір зробити пошук більш ефективним завдяки знанням та досвіду самих користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Результати пошуку Google можуть бути корисними і в поточному вигляді, однак вони керуються алгоритмами та оптимізовані за принципами SEO-системи, тому не завжди орієнтовані на надання дійсно потрібної інформації. Компанія також припускає, що «Нотатки» можуть допомогти у боротьбі з дезінформацією, якщо їх правильно використовувати.

Наразі функція доступна в тестовому режимі лише для деяких користувачів в Індії та США. Про терміни розширення географії сервісу інформації поки що немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.