Естонія готує аналог української “Дії”: що відомо на даний момент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наразі ведеться активне тестування естонського аналога українського застосунку “Дія”, який отримав назву mRiik. За інформацією естонського Мінцифри, код та UX/UI-дизайн були отримані від українських колег напочатку 2023 року. Проте, на відміну від “Дії”, mRiik залишається на етапі тестування та поки не доступний для широкого загалу.

Варто відзначити той факт, що естонська команда співпрацювала з українськими експертами з “Дії” та Мінцифри, що сприяло обміну досвідом та знаннями у створенні успішного урядового застосунку.

Хоча mRiik вже проходить тестування із залученням користувачів, публічна версія поки не доступна через законодавчі обмеження. Однак естонці розглядають його як можливість об’єднати різноманітні онлайн-державні сервіси в єдиному додатку зі зручним інтерфейсом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також варто відзначити, що Україна активно розвиває експорт “Дії”, і наразі тривають переговори щодо впровадження цього застосунку в 10 країнах, зокрема в Колумбії та Замбії. Додатково, українці отримали можливість підписувати європейські контракти та документи за допомогою “Дія.Підпису-EU”, що сприятиме їх визнанню в Європейському Союзі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.