Apple дозволить ставити IPA-додатки на iPhone в iOS 17.2, але вам доведеться дечим пожертвувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Компанія Apple не залишить встановлення програм на iPhone без контролю. Про це пише WCCF Tech.

Раніше ми повідомляли, що можливість встановлення IPA-файлів на iPhone та iPad в обхід App Store має з’явитися до кінця 2024 року на вимогу Єврокомісії. Однак інсайдер Марк Гурман з Bloomberg очікує на цю зміну набагато раніше і передбачає деякі неприємні нововведення iOS, пов’язані з ним.

За словами інсайдера, користувачі зможуть встановлювати IPA-файли на свої iPhone та iPad вже з релізом iOS 17.2, яка зараз існує у статусі бета-версії. Побічно ця думка підтверджує той факт, що можливість встановлення програм через AirDrop вже виявлена ​​і працює в цій прошивці.

При цьому Гурман вважає, що Apple навряд чи залишить все на самоплив і перетворить iOS на Android з безконтрольною установкою будь-якого софту. Він упевнений, що компанія впровадить в iOS «жорстко контрольовану систему», мета якої – зберегти приватність користувачів та захистити їх від шахраїв. Зворотний бік такого контролю: Apple знатиме про власників iPhone ще більше, ніж раніше, під приводом захисту їх від шкідливих програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.