У виробництво систем РЕБ, які можуть подавляти російські БПЛА на відстані до 20 км та засліпити «Залу» і «Орлани», буде інвестовано 150 млн грн

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Україні буде реалізовано проєкт інвестування у сумі 150 мільйонів гривень для виробництва систем радіоелектронної боротьби (РЕБ), які здатні діяти на відстані до 20 кілометрів і перешкоджати російським безпілотникам. Ці системи також здатні сліпити “Залу” та “Орлани”. До розробки долучилася команда, яка займається створенням РЕБ-систем з 2014 року.

Створення нових РЕБ-систем анонсував Петро Порошенко, колишній Президент України, вклавши 150 мільйонів гривень в цю ініціативу.

За інформацією, нові РЕБ-системи будуть розташовані в стратегічно важливих зонах, зокрема, поблизу Авдіївки, Роботино та на лівому березі річки Дніпро. Проєкт проходив кілька місяців від фази розробки до створення прототипу, який успішно пройшов випробування на спеціальному полігоні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Проєкт реалізувала одна з найкращих в Україні команд, яка ще з початку російського вторгнення — з 2014 року — виробляла системи РЕБ. Їхні системи й зараз стоять на озброєнні. Але кількість дронів значно зросла, і тепер нам необхідні потужніші системи.”, – зазначив Петро Порошенко.

Раніше ми також повідомляли, що комплекс радіоелектронної боротьби Piranha AVD 360, який призначений для захисту бронетехніки та військового персоналу від ворожих безпілотників, успішно пройшов полігонні випробування та готовий до масового виробництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОПетро Порошенко

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.