Китайці створили АІ-процесор, який у 3000 разів швидший, ніж у NVIDIA

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світі високих технологій відбулася подія, яка може кардинально змінити розуміння продуктивності та енергоефективності в галузі штучного інтелекту.

Китайські вчені з університету Цінхуа розробили аналоговий фотоелектронний процесор ACCEL, який у 3000 разів перевершує швидкість оброблення даних GPU A100 від NVIDIA, при цьому споживаючи в 4 млн разів менше енергії.

Цього прориву досягнуто завдяки поєднанню дифракційних оптичних і електронних аналогових обчислень, що дає змогу чипу обробляти дані з використанням світла, значно прискорюючи процес і скорочуючи енергоспоживання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Система здатна виконувати до 74,8 квадрильйона операцій на секунду, маючи при цьому видатну енергоефективність.

Такі характеристики відкривають нові горизонти для застосування ШІ в різних сферах, включно з портативними пристроями, автомобілями з автопілотом і промисловими системами.

Крім того, висока точність розпізнавання зображень, що досягається завдяки цьому чіпу, може значно поліпшити технології машинного зору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.