Samsung підвищуватиме ціни на NAND-пам’ять на 20% щокварталу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Samsung Electronics сформулювала стратегію підвищення цін на NAND на 20% щокварталу до другого кварталу 2024 року. Про це повідомив південнокорейський сайт Pulse з посиланням на неназвані галузеві джерела, які заявили, що в четвертому кварталі 2023 року вартість NAND вже зросла на 10-20%. Раніше повідомлялося про плани Samsung скоротити виробництво пам’яті.

Реклама

Ці заходи спрямовані на стабілізацію ринку і відновлення прибутковості виробництва.NAND і DRAM є основними видами чіпів пам’яті і разом складають близько половини продажів чіпів пам’яті Samsung. Однак, на відміну від ринку DRAM, де ціни нещодавно відновилися, ціни на NAND залишаються низькими.

Падіння виробництва NAND перевищить падіння виробництва DRAM”, – заявив Кім Чже Чжун, віце-президент Samsung Electronics, під час телефонної конференції після оголошення результатів третього кварталу.

Зниження виробництва та зростання цін вже позначається на споживчому ринку SSD в Україні.

Це збільшення на два квартали означає, що сторонні постачальники твердотільних накопичувачів будуть платити на 44% більше за чіпи NAND до середини 2024 року. Потім це зростання буде передано кінцевим користувачам. Зростання цін також може призвести до скорочення продажів твердотільних накопичувачів.

Однак угоди про оптові закупівлі між виробниками чіпів і постачальниками накопичувачів зазвичай передбачають досить великі знижки, тому конкретний SSD не подорожчає раптово і різко. Втім, на деякі моделі очікується зростання цін щонайменше на 10-15%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: