Розкажіть всім рідним: як повернути вкрадені шахраями гроші у ПриватБанку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До Приватбанку надійшла скарга на шахрайство з кредитними картками. Співробітники фінустанови повідомили, як клієнти можуть повернути вкрадені шахраями гроші. Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Так, на профільному порталі Казначейства клієнтка ПриватБанку Тетяна Онищак повідомила, що невідома особа списала з її кредитної картки 25 732 грн. Вона звернулася до правоохоронних органів, але розслідування триває вже майже рік безрезультатно.

“Я одразу ж повідомила свій банк, вони заблокували картку і перевипустили нову. Того ж дня я звернувся до поліції та кіберполіції. Мене визнали потерпілою і внесли до Єдиного реєстру кримінальних справ”, – розповідає Тетяна.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами потерпілої, вона звернулася до співробітника Приватбанку з проханням повідомити, чи були перераховані викрадені кошти. Однак їй відповіли, що ця інформація буде надана лише за офіційним запитом працівника міліції.

Онишак вдалося неофіційно встановити модель смартфону, з якого було здійснено транзакцію. Платежі були здійснені через одеську платіжну систему Hertz. Тому банк не має інформації про те, куди пішли гроші. Клієнт зв’язався з Hertz, але йому відповіли, що для цього потрібен запит від ПриватБанку, який вони, мовляв, не зроблять.

“Коротше кажучи, це замкнене коло. …… Хтось розуміє, як це працює і обкрадає людей, всі про це знають, але ніхто нічого не робить. Я буду звертатися до суду, тому що розумію, що це єдиний спосіб вирішити цю проблему”, – поскаржилася українка.

У “ПриватБанку” відповіли на запитання щодо цієї проблеми. При здійсненні онлайн-платежу шахрай ввів всю необхідну інформацію про картку, включаючи номер картки, CVV-код і термін дії. Ця інформація доступна лише власнику картки. Крім того, транзакція була підтверджена паролем, надісланим на мобільний додаток Приват24, або фінансовим номером клієнта.

Зазначається, що було подано заяву на оскарження шахрайських операцій, але правила платіжної системи оскарженню не підлягають.

“Якщо ви вже звернулися до правоохоронних органів із заявою про шахрайство, варто дочекатися завершення розслідування, оскільки остаточне рішення ухвалюватиме суд. Правоохоронці можуть отримати всю необхідну інформацію від банку за запитом, відповідно до чинного законодавства”, – заявляють у ПриватБанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.