Презентація VR-фільму «Чорнобиль: назад у майбутнє»: Занурення в історію та віртуальну реальність

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У Славутичі, 30 жовтня, відбулася вражаюча подія – презентація інноваційного документального VR-фільму під назвою “Чорнобиль: назад у майбутнє”. Цей проєкт, який реалізував відомий режисер Валерій Коршунов, надає глядачам можливість не лише дізнатися більше про події Чорнобильської катастрофи, але й проникнути в сучасну історію російської окупації Чорнобиля в 2022 році. Ця стрічка розкриває перед глядачами унікальні кадри з минулого та сучасності, які раніше залишалися поза досяжністю широкої громадськості.

Реклама

Однак “Чорнобиль: назад у майбутнє” не обмежується лише розповіддю про історію. Головною метою цього проєкту є підвищення обізнаності, не тільки української, але й міжнародної аудиторії, щодо справжньої правди про Чорнобиль та виявлення російських фейків та пропаганди. Про це говорить сам режисер Валерій Коршунов, який долучився до презентації через відеозв’язок.

Варто відзначити, що фільм “Чорнобиль: назад у майбутнє” вперше планувався як науково-пізнавальне стерео відео 360 про популярний туристичний напрям України – Чорнобиль. Цей проєкт мав розкрити історію Чорнобиля та викрити російські фейки та пропаганду. Проте, зміни у світових політичних обставинах внесли свої корективи. Зараз неможливо розповідати історію Чорнобиля без зазначення російської окупації українських атомних електростанцій і небезпеки, яку це несе для світу. Тож фільм не лише відстоює історичну правду, але й ставить важливі питання щодо майбутнього, яке чекає на нас, якщо світ не вирішить проблему ядерного тероризму, який поширює росія.

Ще однією особливістю цього проєкту є використання технології віртуальної реальності (VR). Для перегляду фільму потрібно мати VR-шолом. Відтак, починаючи з 1 листопада, всі охочі зможуть переглядати стрічку в Національному музеї “Чорнобиль”, де відвідувачам надаватимуть відповідне обладнання.

Презентацію фільму спільно з авторами організувала адміністрація міста Славутич. Вона ставила перед собою завдання зблизити глядачів із ліквідаторами та особами, які були безпосередньо пов’язані з подіями 1986 і 2022 років. Вони були присутні на презентації та спільно з іншими гостями переглянули фільм у VR. Це надало можливість глибше відчути історію та події Чорнобиля.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоSpeka

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ