Новини України та Світу

Ощадбанк змінює правила використання карток

Share
Час читання: 2 хв.

Державний Ощадбанк впровадив нову можливість – тепер торгові мережі можуть поповнювати платіжні картки через свої POS-термінали.

Цю інформацію повідомляє фінустанова.

Згідно з повідомленням банку, роздрібні торговці зможуть користуватися цією послугою для зняття готівки, а також поповнення своїх карткових рахунків.

Ця ініціатива допоможе уникнути надмірного обігу готівки та сприятиме розвитку безготівкових технологій в країні. Однак банк не надав жодної додаткової інформації про саму послугу.

Водночас, за даними з січня по жовтень, 7 000 користувачів здійснили понад 1,9 млн транзакцій на суму понад 1,5 млрд грн через додаток OschadPAY – смартфон, обладнаний POS-терміналом та касовим апаратом. Ця кількість транзакцій вже дорівнює обсягу транзакцій за весь 2022 рік.

“OschadPAY став важливим інструментом для українського бізнесу в період тотальної війни. Він може приймати платежі через смартфони за допомогою безконтактних карток та мобільних гаманців, таких як Apple Pay та Google Pay, а також обліковувати різні види платежів без необхідності встановлення додаткового обладнання.

Сервіс має онлайн-кабінет і пропонує функції через Android для налаштування платежів, такі як чайові, перегляд і закриття банківських звітів за робочий день, бухгалтерські зміни та операції з готівкою, а також надсилання квитанцій за допомогою SMS, електронної пошти та інших доступних каналів.

Найважливішою особливістю цього сервісу є те, що він не залежить від електропостачання, тому може функціонувати навіть під час відключення електроенергії в магазинах та кафе.

Наразі OschadPAY вже використовується деякими державними установами, такими як Державне агентство лісових ресурсів України та патрульна поліція в окремих регіонах, для сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху та інших адміністративних санкцій.

Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку, також зазначив, що наступним кроком у розвитку цього напрямку еквайрингу може стати можливість оплати товарів кількома картками або комбінацією готівки та картки (часткова оплата).

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Нова соцмережа в App Store не має жодного живого користувача

    У магазині додатків App Store з'явився новий мобільний додаток SocialAI, який є аналогом X (Twitter).…

    18.09.2024

    Для викрадення паролів з Google Chrome хакери почали застосовувати новий інструмент

    Хакери продовжують вдосконалювати методи викрадення користувацьких даних, і однією з останніх загроз стало шкідливе ПЗ…

    18.09.2024

    Попри оновлення, нова версія ChatGPT o1 допускає базові помилки

    У середині вересня OpenAI представила нову модель штучного інтелекту під назвою o1, раніше відому як…

    18.09.2024

    Перші тести iPhone 16: оцінка продуктивності в іграх і часу автономної роботи

    Apple зняла ембарго на публікацію оглядів нових iPhone, що дало змогу дізнатися більше про новинки.…

    18.09.2024

    Оновлення One UI 6.1.1 від Samsung знову викликало проблеми: камери флагманів Galaxy перестали працювати

    Нещодавно Samsung випустила велике оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23, але вже…

    18.09.2024

    Розчарування від Samsung: ємність батареї Galaxy S25+ залишиться на рівні Galaxy S24+

    За інформацією ресурсу Galaxy Club, новий смартфон Samsung Galaxy S25+, який є другою за вартістю…

    18.09.2024