Ощадбанк змінює правила використання карток

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Державний Ощадбанк впровадив нову можливість – тепер торгові мережі можуть поповнювати платіжні картки через свої POS-термінали.

Цю інформацію повідомляє фінустанова.

Згідно з повідомленням банку, роздрібні торговці зможуть користуватися цією послугою для зняття готівки, а також поповнення своїх карткових рахунків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця ініціатива допоможе уникнути надмірного обігу готівки та сприятиме розвитку безготівкових технологій в країні. Однак банк не надав жодної додаткової інформації про саму послугу.

Водночас, за даними з січня по жовтень, 7 000 користувачів здійснили понад 1,9 млн транзакцій на суму понад 1,5 млрд грн через додаток OschadPAY – смартфон, обладнаний POS-терміналом та касовим апаратом. Ця кількість транзакцій вже дорівнює обсягу транзакцій за весь 2022 рік.

“OschadPAY став важливим інструментом для українського бізнесу в період тотальної війни. Він може приймати платежі через смартфони за допомогою безконтактних карток та мобільних гаманців, таких як Apple Pay та Google Pay, а також обліковувати різні види платежів без необхідності встановлення додаткового обладнання.

Сервіс має онлайн-кабінет і пропонує функції через Android для налаштування платежів, такі як чайові, перегляд і закриття банківських звітів за робочий день, бухгалтерські зміни та операції з готівкою, а також надсилання квитанцій за допомогою SMS, електронної пошти та інших доступних каналів.

Найважливішою особливістю цього сервісу є те, що він не залежить від електропостачання, тому може функціонувати навіть під час відключення електроенергії в магазинах та кафе.

Наразі OschadPAY вже використовується деякими державними установами, такими як Державне агентство лісових ресурсів України та патрульна поліція в окремих регіонах, для сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху та інших адміністративних санкцій.

Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку, також зазначив, що наступним кроком у розвитку цього напрямку еквайрингу може стати можливість оплати товарів кількома картками або комбінацією готівки та картки (часткова оплата).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.