Понад 4 000 ігор в Steam мають підтримку української мови

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Донедавна платформа Steam не могла похизуватися широким асортиментом ігор з українською локалізацією, але зараз їх кількість вражає – вже понад 4 000 тайтлів підтримують українську мову. Інформація була отримана від SteamDB, де вказано, що це стосується принаймні наявності українських субтитрів.

Зараз точна кількість таких ігор становить 4 142, що складає приблизно 4,2% від загальної кількості ігор на платформі Steam. Крім того, у Steam присутні також 1 959 DLC та 78 застосунків, які також підтримують українську мову.

За кількістю ігор з українською локалізацією у Steam ми посідаємо 18 місце, випереджаючи такі мови, як шведська, тайська, угорська та арабська, але поступаючись португальській, турецькій, чеській та нідерландській.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво, що згідно з останніми даними опитування користувачів Steam щодо обладнання та ПЗ, лише 0,5% користувачів встановили українську мову на платформі, хоча ця цифра є трохи нижчою, ніж рік тому. Проте варто зауважити, що українська мова займає 14 місце за розповсюдженістю серед користувачів.

У той час як українська мова відзначається своїми невеликими, але важливими здобутками у Steam, на першому місці, безперечно, знаходиться спрощена китайська, зі зростом використання на +13,71%, та загалом становить 45,93%.

Зазначимо, що 4 142 ігор з підтримкою української мови – це вражаюча кількість, яка свідчить про позитивну тенденцію у розвитку українського локалізованого контенту. Сподіваємось, що кількість лише зростатиме в майбутньому, надаючи гравцям більше можливостей насолоджуватися іграми мовою, якою вони розмовляють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.