Тім Кук розповів про інвестиції в штучний інтелект

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У ході сьогоднішнього телефонного дзвінка, присвяченого звіту про прибутки та збитки за четвертий фінансовий квартал 2023 року, керівники компанії Apple провели сесію питань та відповідей з аналітиками та інвесторами.

Генеральному директору Apple Тіму Куку було поставлено питання про те, як компанія може монетизувати генеративний ШІ, який він, звичайно ж, відмовився коментувати, але зазначив, що Apple «інвестує досить багато» у штучний інтелект і найближчим часом з’являться нові продукти, де стане використовуватися генеративний ШІ.

Якщо збільшити масштаб і подивитися на те, що ми зробили зі штучним інтелектом і машинним навчанням і як ми їх використовували, це фундаментальні технології, невід’ємні від кожного нашого продукту.

Коли ми випустили iOS 17, у ній з’явилися такі функції, як “Особистий голос” та “Текст автовідповідача в ефірі”. ШІ лежить в основі цих функцій. Можна дійти до функцій, що рятують життя, на годиннику та телефоні, таких як «Виявлення падіння», «Розпізнавання аварії» та ЕКГ на годиннику. Вони були б неможливими без штучного інтелекту. Ми не позначаємо їх як такі, оскільки визначаємо їхню споживчу цінність, але основними технологіями, що лежать в їх основі, є ШІ та машинне навчання.

Щодо генеративного ШІ, то тут у нас, безумовно, є над чим працювати. Я не вдаватимуся до подробиць, тому що ми цим не займаємося, але ви можете бути впевнені, що інвестуємо. Ми інвестуємо чимало. Ми збираємось робити це відповідально. Згодом ви побачите, як розвиватимуться продукти, основу яких лежать ці технології.

Кук заявив, що Apple планує “відповідально” підійти до використання технології генеративного ШІ, і припустив, що його функції з’являтимуться на різних пристроях з часом. За існуючими чутками, компанія Apple планує кілька великих оновлень ШІ до 2024 року, в деяких з яких може бути використаний генеративний ШІ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомляється, що Apple витрачає мільярди на дослідження та розробку генеративного ШІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.