Apple анонсувала новий 24-дюймовий iMac з чіпом M3

Apple анонсувала новий 24-дюймовий iMac з чіпом M3
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цієї ночі Apple анонсувала нове покоління 24-дюймового iMac, майже через три роки після представлення M1 iMac. Нова версія має схожий дизайн з попередньою, але тепер з щойно анонсованим чіпом M3, який є швидшим та ефективнішим.

З точки зору дизайну, новий iMac виглядає майже так само, як і попередній. Дисплей також не змінився: 24 дюйми з роздільною здатністю 4,5K. Найбільшою новиною тут є чіп M3, особливо з огляду на те, що iMac не оновлювався з 2021 року, коли він отримав чіп M1.

M3 базується на A17 Pro, який використовується в iPhone 15 Pro. Це перший чіп Apple, розроблений для комп’ютерів Mac на основі 3-нанометрової архітектури. Apple заявляє, що M3 забезпечує значний прогрес у сфері графічних процесорів. M3, разом з A17 Pro, є першими чіпами Apple, які підтримують апаратне трасування променів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор M3 має продуктивність ядер на 30% вищу, ніж у M1, і на 15% вищу, ніж у M2. Завдяки новій архітектурі чіп також споживає менше енергії, ніж попередні, хоча і пропонує більшу продуктивність. Базова модель має 8-ядерний процесор з 10-ядерним графічним процесором.

Ціни залишаються такими ж, як і раніше: від $1299 за конфігурацію з 256 ГБ пам’яті та 8 ГБ оперативної пам’яті. Варто зазначити, що версій iMac з чіпами M3 Pro або M3 Max немає. Попередні замовлення стартують вже сьогодні на сайті Apple, а початок поставок заплановано на 7 листопада.

Apple анонсувала новий 24-дюймовий iMac з чіпом M3 - характеристики

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.