Новини України та Світу

Стосується всіх, у кого є Viber: Мінфін попередив, якому месенджеру можна довіряти

Share
Час читання: 2 хв.

Signal зараз визнаний найнадійнішим і захищеним месенджером в Україні. Потім є WhatsApp, Trema, Facebook Messenger і Telegram. Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Федоров підкреслив, що російські соціальні мережі заблоковані в Україні. Але він сказав, що все ще є люди, які ними користуються.

“Ви не повинні користуватися російськими соціальними мережами. Це дуже небезпечно”, – підкреслив міністр.

Що стосується інших месенджерів, то всі вони активні в Україні. За словами Федорова, сигнал зараз один з кращих.

“Таким чином, з точки зору шифрування та передачі інформації, сигнали, ймовірно, є лідерами. WhatsApp, Trema та Telegram також зробили багато кроків у сфері безпеки. У такому порядку”, – підкреслив він.

У відповідь на питання про його довіру до Telegram Федоров пояснив, що він не проводив ніяких технічних аудитів ні в соціальних мережах, ні в месенджері.

– Послухай, я жорстко ставлюся до того, що говорю. Я не хочу розкидатися порожніми словами. Я не проводив жодних технічних аудитів ні в соціальній мережі, ні в месенджері. Я висловив свою особисту думку. Але ТЕХНІЧНІ аудити можуть змінити пріоритети цих соціальних платформ”, – пояснив він. Міністр

Але він зазначив, що є певні правила, яких необхідно дотримуватися. Якщо ви будете дотримуватися цих заходів, ви можете бути на 99% впевнені, що ваша інформація в безпеці.

“Використовуйте режим блокування на своєму смартфоні, увімкніть двофакторну аутентифікацію, використовуйте контрактну SIM-карту, встановіть Хмарний пароль і не відкривайте посилання на Вас від незнайомих людей – якщо ви будете слідувати цим простим правилам, у вас буде гарантія як мінімум на 90, а то і на 99% більше.Ми гарантуємо, що з вашою інформацією все буде в порядку”, – пояснив Федоров.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Нове дослідження: Використання фітнес-браслетів шкодить психіці

    Вчені з Льєжського університету в Бельгії провели дослідження, яке показало, що надмірне використання фітнес-браслетів та…

    30.09.2024

    Apple готує розумний гаджет для дому з homeOS

    Apple готується до запуску нового пристрою для розумного будинку, який може вийти вже 2025 року.…

    30.09.2024

    Ціна на iPhone 15 знизилася після релізу нової моделі

    Після релізу iPhone 16 в Україні знизилася ціна на базовий iPhone 15, що вийшов у…

    30.09.2024

    Razer представляє ігрові навушники Kraken V4 Pro за ціною iPad

    Razer представляє ігрові навушники Kraken V4 Pro за ціною базового iPad. Детальніше Компанія Razer представляє…

    30.09.2024

    Google випустила фінальну бета-версію Android 15. Що нового та коли реліз

    Компанія Google нарешті представила свою фірмову Android 15 Beta 4, що є останньою версією нової…

    30.09.2024

    WhatsApp вводить функцію перевірки посилань для захисту від шкідливого контенту і фейкових новин

    У найближчому майбутньому WhatsApp матиме функцію, що дозволяє оперативно перевіряти посилання, отримані в месенджері. Ця…

    30.09.2024