Стосується всіх, у кого є Viber: Мінфін попередив, якому месенджеру можна довіряти

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Signal зараз визнаний найнадійнішим і захищеним месенджером в Україні. Потім є WhatsApp, Trema, Facebook Messenger і Telegram. Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Реклама

Федоров підкреслив, що російські соціальні мережі заблоковані в Україні. Але він сказав, що все ще є люди, які ними користуються.

“Ви не повинні користуватися російськими соціальними мережами. Це дуже небезпечно”, – підкреслив міністр.

Що стосується інших месенджерів, то всі вони активні в Україні. За словами Федорова, сигнал зараз один з кращих.

“Таким чином, з точки зору шифрування та передачі інформації, сигнали, ймовірно, є лідерами. WhatsApp, Trema та Telegram також зробили багато кроків у сфері безпеки. У такому порядку”, – підкреслив він.

У відповідь на питання про його довіру до Telegram Федоров пояснив, що він не проводив ніяких технічних аудитів ні в соціальних мережах, ні в месенджері.

– Послухай, я жорстко ставлюся до того, що говорю. Я не хочу розкидатися порожніми словами. Я не проводив жодних технічних аудитів ні в соціальній мережі, ні в месенджері. Я висловив свою особисту думку. Але ТЕХНІЧНІ аудити можуть змінити пріоритети цих соціальних платформ”, – пояснив він. Міністр

Але він зазначив, що є певні правила, яких необхідно дотримуватися. Якщо ви будете дотримуватися цих заходів, ви можете бути на 99% впевнені, що ваша інформація в безпеці.

“Використовуйте режим блокування на своєму смартфоні, увімкніть двофакторну аутентифікацію, використовуйте контрактну SIM-карту, встановіть Хмарний пароль і не відкривайте посилання на Вас від незнайомих людей – якщо ви будете слідувати цим простим правилам, у вас буде гарантія як мінімум на 90, а то і на 99% більше.Ми гарантуємо, що з вашою інформацією все буде в порядку”, – пояснив Федоров.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ