Київстар здивував абонентів: якість зв’язку покращиться в декілька разів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Київстар впроваджує нову технологію для покращення якості телекомунікацій.

VEON, глобальний оператор цифрових телекомунікацій, що володіє українським мобільним оператором “Київстар”, зміцнює партнерство з японською компанією Rakuten з метою впровадження технології 5G в Україні до 2025 року. Про це повідомив генеральний директор VEON Group Хан Терзіоглу.

“Ми перебудуємо нашу інфраструктуру і продовжимо співпрацю з Rakuten, особливо у сфері Rakuten Symphony. Ми переконані, що Україна заслуговує на найкращу мережу 5G”, – підкреслив він.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Олександр Комаров, президент “Київстар”, оголосив про три етапи співпраці з Rakuten. Перший етап – запуск технології Open RAN та створення спільного науково-дослідного інституту. Другий етап – створення невеликих сегментів мережі (в тому числі 10-15 сайтів) на основі технології Open RAN.

“Третій етап, який буде наступним, – це масштабне розгортання цієї технології і розгортання 5G. Питання в тому, коли технологія 5G буде розгорнута в Україні”, – пояснив Комаров.

Він також заявив, що компанія планує досягти 98% покриття LTE до 2026 року.

“Це залежить від регіону. Наприклад, у Київській області покриття 4G становить 97%. На трасі Київ-Чоп покриття 4G становить 95%. Для того, щоб завершити ці 5% покриття, потрібно розгорнути ще десятки об’єктів. При цьому необхідно розробити сервісний план, який враховує подачу живлення і те, що майданчики знаходяться далеко від офісів”, – пояснює Комаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.