Функції генеративного штучного інтелекту та розумніша Siri можуть з’явитися наступного року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, компанія Apple розробляє велику кількість функцій, що використовують генеративний штучний інтелект.

У своєму останньому інформаційному випуску Power On Гурман зазначив, що, незважаючи на заяви генерального директора Apple Тіма Кука про те, що Apple працює над технологією генеративного ШІ вже кілька років, керівники компанії були “заскочені зненацька” раптовим інтересом індустрії до ШІ та з кінця минулого року “з тривогою намагаються надолужити згаяний час”.

Старший віцепрезидент Apple з машинного навчання і стратегії в галузі ШІ Джон Джаннандреа і старший віцепрезидент з розробки програмного забезпечення Крейг Федерігі, найімовірніше, очолюють роботу компанії в галузі ШІ. Едді Кью, старший віце-президент Apple із сервісів, також бере участь у цій роботі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джаннандреа, як стверджується, курирує розробку базових технологій для нової системи штучного інтелекту. Зокрема, його команда займається створенням нової, “розумнішої версії Siri”, глибоко інтегрованої зі штучним інтелектом. За словами Гурмана, вона може бути готова вже наступного року.

З іншого боку, Федерігі відповідає за інтеграцію штучного інтелекту в наступну основну версію iOS, впроваджуючи функції, що працюють на основі великої мовної моделі Apple (LLM). Серед нових функцій – модернізована взаємодія Siri з додатком “Повідомлення”, що дає змогу користувачам більш ефективно відповідати на запитання й автоматично закінчувати речення. Команда Федерігі також розглядає можливість інтеграції штучного інтелекту в Xcode, щоб допомогти розробникам швидше писати код, тим самим порівнюючи його з такими сервісами, як GitHub Copilot від Microsoft.

За наявними даними, К’ю намагається додати штучний інтелект у якомога більшу кількість застосунків, включно з функціями в Apple Music, як-от плейлисти, які автоматично генеруються, та застосунками для підвищення продуктивності, як-от Pages і Keynote, де штучний інтелект може допомогти в написанні тексту або створенні слайдів. Apple також тестує генеративний ШІ для внутрішніх додатків обслуговування клієнтів.

Компанія Apple має намір витрачати на дослідження в галузі штучного інтелекту по $1 млрд на рік. Питання про те, чи буде Apple впроваджувати генеративний ШІ виключно на пристрої, у хмарі або у вигляді гібридного підходу, наразі є предметом внутрішніх дебатів.

Раніше Гурман повідомляв, що Apple працює над інструментом для створення чат-ботів, який деякі інженери назвали “Apple GPT”, щоб конкурувати з ChatGPT від OpenAI.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.