Google Фото отримало функцію, яку оцінять професійні фотографи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер додаток зберігає резервні копії знімків у форматі RAW для iOS і Android. Це корисна фішка для майстрів мобільного фото, але простим користувачам вона може завдати тільки незручностей.

RAW – це формат фотографій без будь-якої обробки. Ним часто користуються професійні фотографи. За допомогою графічного редактора можна самостійно вибрати рівень деталізації, підправити освітлення, виставити яскравість і багато іншого.

Дедалі більше сучасних смартфонів здатні робити фото без втрати якості. Тепер такі знімки автоматично завантажуються в “хмару” Google. Необроблені файли позначені відповідною іконкою RAW. Однак наразі немає жодних налаштувань, які обмежують завантаження, а обсяг таких файлів великий і швидко заб’є все вільне місце в сховищі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наразі єдиними способами не витратити вільне місце на Google Диску залишається відключення автозавантаження повністю, або не знімати в RAW-форматі. Найімовірніше опції вибору завантаження форматів буде додано пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.