Starlink direct-to-cell може бути запущений наступного року

Starlink direct-to-cell може бути запущений наступного року
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2022 році T-Mobile і SpaceX об’єднали зусилля, щоб оголосити про запуск супутникового зв’язку прямого доступу до звичайних, немодифікованих мобільних телефонів через мережу супутників Starlink. Згідно з новим звітом, SpaceX нарощує графік запусків, щоб запустити якомога більше супутників цього та наступного року. Це має включати спробу здійснити 100 польотів протягом наступних двох з половиною місяців. А у 2024 році графік ще більш амбітний — 12 польотів на місяць, або загалом 144 місії за рік.

Представник SpaceX повідомив Ars Technica: “Ми також збираємося розглянути можливість прямого стільникового зв’язку зі Starlink, і це ключова функція, яка додасться в наступному році з цими 144 польотами”.

Щоб прояснити деякі моменти, як і було обіцяно раніше, у 2024 році має відбутися перший публічний запуск лише текстового зв’язку на мобільні телефони. Повношвидкісну версію супутникового LTE зі швидкістю до 2 Мбіт/с планується запустити у 2025 році. Згідно з повідомленням Ars Technica, останні можливості потребують фізично більших супутників, які будуть запускатися на борту ракети SpaceX Starship. Тим часом компанії довелося розробити “проміжні” апарати, які все ще більші за старі моделі, але можуть літати на ракетах Falcon 9.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Абоненти “найпопулярніших” тарифних планів T-Mobile (наприклад, Magenta MAX) матимуть право на доступ до зв’язку Starlink без додаткової плати, в той час як абоненти дешевших тарифних планів можуть платити за доступ додаткову плату. Але Starlink також вже має угоди з багатьма іншими операторами по всьому світу: Optus в Австралії, Rogers в Канаді, KDDI в Японії, One NZ в Новій Зеландії та Salt у Швейцарії. Однак, єдиний графік запуску, який ми наразі маємо — це T-Mobile у США.

Нарешті, варто також згадати, що Starlink має на меті покриття лише суші, озер і прибережних вод — якщо вам потрібен інтернет посеред океану, вам потрібно буде підписатися на морську послугу Starlink. На суші це заповнить прогалини в покритті операторів без необхідності розбудовувати додаткову інфраструктуру. Існує ще багато інших питань без відповідей щодо послуги та її покриття, як, наприклад, роумінг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.