Україна прагне дерусифікувати Google та YouTube

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українська влада звернулася до компанії Google з проханням дерусифікувати пошукову систему та змінити налаштування YouTube, щоб він не надавав російський контент українським користувачам. Представники Google зустрілися з українськими урядовцями та першою леді Оленою Зеленською в Києві, щоб обговорити ключові питання. Про це повідомляє прес-служба президента.

Варто зазначити, що компанія Google однією з перших прийняла санкції проти Російської Федерації, що включають не лише видалення понад 9 000 каналів та 70 000 відео, які спотворювали правду про російську агресію, але й призупинення реклами та співпраці з російськими рекламодавцями.

На зустрічі в Києві було висвітлено питання неточного відображення української території на платформі Google та необхідність дерусифікації пошукової системи Google. Зокрема, більшість рекомендацій, що надаються українським користувачам YouTube, наразі є російськомовними.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перша леді України Олена Зеленська закликала замінити російськомовний контент, який показується українським користувачам, на контент українською мовою або західного походження. Цей крок спрямований на підвищення якості та різноманітності контенту, доступного українським користувачам, та сприяння подальшій дерусифікації цифрових платформ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.