Mojo – нова мова програмування стала доступною для Mac

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова мова програмування Mojo з’явилася на Mac і пропонує Python-подібні інструменти спеціально для розробників ШІ.

Розробкою Mojo керував Кріс Латтнер, який був основним автором мови програмування Swift у компанії Apple. У компанії він також працював над Xcode, потім ненадовго перейшов у Tesla, а 2017 року – у проект Google Brain AI.

У 2022 році Кріс став одним із засновників компанії Modular AI, яка і стоїть за новим Mojo.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Mojo – це нова мова програмування для розробників ШІ, яка з часом перетвориться на надмножину Python”, – кажуть у компанії. “Уже зараз вона підтримує безперешкодну інтеграцію з довільним кодом на Python і має масштабовану модель програмування, орієнтовану на критично важливі за продуктивністю системи, включно з прискорювачами (наприклад, GPU), які широко поширені в ШІ”.

Спочатку компанія Modular випустила Mojo 2 травня 2023 року з інструментом Mojo Playground. За ним у вересні 2023 року послідувала версія для Linux.

“[За] трохи більше ніж місяць ми побачили понад 24 тис. завантажень і дивовижні проєкти спільноти”, – написав у своєму блозі Шашанк Прасанна. “[З] усіх відгуків, які ми отримали, один запит виділявся в Discord, у соціальних мережах і був найпопулярнішим відгуком на GitHub”.

“Ми почули вас, і сьогодні ми раді повідомити, що Mojo тепер доступний на Mac (з чіпами Apple)”, – йдеться далі.

Компанія також повідомляє, що Mojo можна використовувати на комп’ютерах Mac на базі Intel “за допомогою контейнерів Docker”.

Більш детально ознайомиться з новою мовою програмування можна на офіційному сайті розробників.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.