Українська розвідка отримала безпілотники “Лелека-100”: що про них відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше ЗСУ отримали вітчизняні октокоптери “Великий Бандерик”, а нині українська розвідка прийняла на озброєння партію розвідувальних безпілотників “Лелека-100”.

Про це повідомляє профільне видання Defence.

Розвідувальні БПЛА закупили під час реалізації спільної програми фонду “Повернись живим” та IT-компанії Intellias, що має назву “Крила для ГУР”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У рамках проєкту зібрали 9,3 млн грн, з яких на 8,9 млн грн купили шість дронів “Лелека-100”, модулі цільового навантаження, батареї.

На решту коштів для аеророзвідників з ГУР закуплять додаткові акумулятори для БПЛА, ноутбуки, генератори, зарядні станції, а також маскувальні сітки.

“Лелека-100” – це розвідувальний БПЛА від компанії DeViRo, що входить у склад NAUDI, який активно використовують на полі бою різні підрозділи ЗСУ.

З 2017-го комплекс пройшов випробування, з 2018-го – перебував на дослідній експлуатації у військових, у травні 2021-го дрон прийняли на озброєння ЗСУ.

“Лелека-100” здатен здійснювати розвідку на глибину до 50 кілометрів на висоті у 1,5 тис.-2 тис. метрів. Може максимально розганятися до 120-140 км/год. Також здатен мати на борту корисне навантаження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.