X (Twitter) офіційно став платним

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минуло вже чимало часу відтоді, як X (колишній Twitter) представив програму X Premium (раніше відому як Twitter Blue), що дає змогу користувачам розблоковувати додаткові функції за допомогою платної підписки. Однак, схоже, Ілон Маск хоче дізнатися, скільки користувачі готові платити за користування соцмережею. Незабаром платформа почне стягувати з користувачів річну підписку для доступу до основних функцій, таких як створення нових повідомлень.

Нові користувачі не зможуть користуватися X без оплати

Згідно з повідомленням журналу Fortune, X стягуватиме з нових користувачів $1 на рік, щоб ті могли користуватися основними функціями, такими як створення нових повідомлень, відповіді іншим користувачам, цитування, репост, лайки, закладки і створення списків. Таким чином, X офіційно стане платною соціальною мережею, і людям буде заборонено користуватися платформою без оплати, незважаючи на те, що вона фінансується за рахунок реклами.

У повідомленні йдеться про те, що ідея належить власнику X Ілону Маску, який вже давно хотів ввести плату за користування платформою. Минулого місяця Маск заявив, що зробити X платним – це єдиний спосіб позбавити платформу від ботів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відтоді як Маск купив Twitter, багато функцій стали доступні тільки тим, хто оплачує преміум-версію. Спочатку підписка відкривала можливості редагування повідомлень, створення довших постів, можливість форматування тексту і теми. Потім, кілька місяців тому, соцмережа X почала обмежувати кількість повідомлень на день, які можуть бачити користувачі, які не оплатили підписку.

На початку місяця стало відомо, що X також планує запровадити новий, дорожчий тарифний план Premium, в якому буде повністю прибрана реклама. Наразі вартість підписки на X Premium становить $8 на місяць або $84 на рік. Це може бути відповіддю на втрату компанією багатьох рекламодавців через нові правила, введені Маском.

Підписка починає діяти відсьогодні

Що стосується нової підписки на використання базових функцій, то офіційний акаунт служби підтримки X підтвердив, що новим користувачам доведеться платити, щоб писати в соціальній мережі. Наразі ця зміна поширюється на користувачів у Новій Зеландії та на Філіппінах, а незабаром її може бути запроваджено і в інших країнах. Поки X каже, що ця зміна є експериментальною і стосується тільки нових користувачів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.