Новини України та Світу

Telegram передав російському оператору МТС дані користувачів для продажу реклами

Share
Раніше засновник месенджера Павло Дуров називав збір особистих даних для таргету «аморальним».

Telegram передав російському мобільному оператору МТС дані про інтереси користувачів та їх геолокацію «для більш точного таргетування». Про це повідомив Insider з посиланням на повідомлення російського оператора про нову партнерську програму з месенджером.

Оператор створить у своєму сервісі «МТС Маркетолог» можливість закупівлі реклами в Telegram-каналах з використанням тих даних, які вже є у оператора, та даних, які надасть месенджер.

В Insider зауважили, що засновник Telegram Павло Дуров порушив обіцянку, яку дав користувачам ще у 2020 році, коли запускав рекламу в месенджері.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ми віримо, що збирання особистих даних користувачів для таргетування реклами, як це роблять WhatsApp і Facebook, є аморальним. Нам подобається підхід сфокусованих на конфіденційності таких сервісів, як DuckDuckGo: монетизація сервісів без збору інформації про користувачів. Тобто, якщо ми впроваджуємо рекламні оголошення в каналах, вони будуть контекстними — на основі тематики каналу, а не таргетовані на конкретного користувача», — казав тоді Дуров.

Наразі невідомо, які саме дані месенджер передасть мобільному оператору, однак з повідомлення МТС випливає, що для продажу реклами може бути використана інформація про місцезнаходження користувачів, їх підписки на окремі канали, а також інтереси.

Нагадаємо, у липні Telegram вніс зміни до політики конфіденційності, які відкрили рекламодавцям ширші можливості для націлювання реклами. Нововведення пояснили потребою дотримання територіальних обмежень під час показу рекламних оголошень у країнах із великою кількістю російськомовних каналів.

Після публікації The New York Times, у якій стверджується, що в розпорядженні Федеральної служби безпеки Росії є нове програмне забезпечення, за допомогою якого можна відстежувати напрямок зашифрованого трафіку в месенджерах WhatsApp, Signal і Telegram, речник Telegram Ремі Вон запевнив, що «все, що надсилається в Telegram, надійно зашифровано»Разом із цим він порадив використовувати інструменти, розроблені Telegram і провайдерами VPN, щоб мінімізувати ризики відстеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Telegram
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024