Військові розповіли, які безпілотники були найефективнішими під час війни

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Збройні сили України адаптуються до ефективного використання різних безпілотників у бойових діях. Однак найефективнішим БПЛА залишається DJI Mavic. Про це в інтерв’ю YouTube-каналу Orextocracy розповів командир взводу 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Ганзюка ЗСУ Андрій Серган.

Реклама

За його словами, безпілотники Mavic прості в управлінні та демонструють свою потужність під час бойових дій. ЗСУ вдосконалили ці безпілотники так, що вони можуть літати на відстань до 20 км. Однак китайські виробники роблять все можливе, щоб їхні безпілотники не використовувалися на війні.

“Це Mavic. Можливо, тому, що їх так багато, або тому, що ними легко керувати, або тому, що вони до них звикли. Mavic – це “весільний дрон”, але насправді, як сказав колишній міністр, він, здається, витягує все, що може витягнути. Він вже пролетів 20 кілометрів, батареї вдосконалюються, і ми постійно їх “ламаємо”.

Він також підкреслив ефективність більшого квадрокоптера R18. Однак, він також потребує вдосконалення, щоб зробити поведінку БПЛА більш стабільною під час бою. Пан Серхан зазначив, що необхідно постійно аналізувати, чому сталася втрата борту і що потрібно вдосконалити, щоб запобігти повторенню.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ