Новини України та Світу

ЄС офіційно розслідує справу X через контент про війну між Ізраїлем та ХАМАС

Share

Як “дуже велика платформа” згідно з новим законом ЄС про цифрові послуги, X має надати відповідь до наступного тижня, інакше їй загрожують величезні штрафи.

Європейський Союз (ЄС) офіційно розпочав розслідування щодо X, платформи, раніше відомої як Twitter, на предмет дотримання нею Закону про цифрові послуги (DSA) після нападу ХАМАС на Ізраїль на початку жовтня і подальшої ізраїльської повітряної атаки на Газу. Згідно з запитом, це відбувається після “вказівок, отриманих службами Комісії про ймовірне поширення незаконного контенту і дезінформації, зокрема, поширення терористичного і насильницького контенту і мови ворожнечі”.

Раніше цього тижня комісар ЄС Тьєррі Бретон надіслав листа власнику X Ілону Маску, в якому стверджував, що платформа “використовується для поширення незаконного контенту і дезінформації в ЄС”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ЄС вимагає від X надати інформацію, пов’язану з розслідуванням, до 18 жовтня. За повідомленнями Financial Times, слідчі запитують X про те, якими є протоколи компанії під час кризових ситуацій. У своєму листі від початку цього тижня Брентон зазначив, що ЗМІ широко повідомляють про неправдиву інформацію про компанію X, яка включає в себе попередні збройні конфлікти, а також сфальсифіковані дані.

За даними Financial Times, розслідування щодо X є першим в рамках нового DSA. Відповідно до закону, такі технологічні гіганти, як Meta, Google та Amazon, які керують “дуже великими онлайн-платформами” з мільйонами користувачів, можуть бути притягнуті до відповідальності за контент, який є незаконним в ЄС. У серйозних випадках комісія може накладати штрафи в розмірі до шести відсотків від глобального доходу.

У середу Брентон також надіслав листа генеральному директору Meta Марку Цукербергу, аналогічно закликавши його компанію видалити незаконний контент і “бути дуже пильними, щоб забезпечити суворе дотримання правил DSA”.

Kairov Vitaliy

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

Опублікував
Kairov Vitaliy
Tags: TwitterX
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024