Емодзі-реакції в Gmail: нова функція для вираження емоцій у ваших листах

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Емодзі вже майже всюди. Всюди, окрім Gmail. Але чи хотіли б ви взагалі, щоб ваша електронна пошта мала таку можливість? Тепер це вже не має значення, бо вона вже тут. Gmail отримав функцію емодзі-реакцій, яка стає доступною на Android-смартфонах та планшетах.

Реклама

Очевидно, що якщо ця функція стане популярною, вона швидко розповсюдиться на iOS та веб-версію Gmail. Відтепер, подібно до вашого улюбленого чат-застосунку, анімовані реакції будуть доступні для кожного повідомлення в пошті.

Як скористатися новою функцією?

В першу чергу переконайтесь, що у вас встановлена остання версія поштового клієнта від Google. Далі запустіть його та відкрийте повідомлення, свайпніть вниз і ви знайдете нову кнопку емодзі-реакцій справа від кнопок “Відповісти”, “Відповісти всім” та “Переслати”. Натисніть на неї, і перед вами відкриється ряд емодзі, з якими ви зможете, вибачте за тавтологію, виразити свої емоції. Виберіть потрібний елемент і готово!

Обрані емодзі та додаткові можливості

Звісно, ви не обмежені одним лише набором емодзі від Google. Натискання на кнопку “плюс” в кінці ряду дозволить додавати інші смайлики до набору. Усі доступні реакції на лист будуть відображатися внизу, і якщо ви натиснете та утримаєте на кожній з них, то дізнаєтесь, хто виразив таку саму реакцію. Якщо ж просто натиснути (без утримання) на існуючу реакцію, ви виразите таку саму реакцію.

І це ще не все – є емодзі з «розширеними» можливостями, як, наприклад, party popper (хлопушка), які зможуть створювати анімацію на всю сторінку. Google обіцяє, що деякі інші емодзі також отримають подібні особливості. Ви також можете видалити реакцію емодзі, натиснувши “Скасувати” одразу після її створення. Ця опція буде доступна, поки ви не скасуєте відправку листів в налаштуваннях Gmail на комп’ютері.

Обмеження емодзі-реакцій в Gmail

Але тепер про менш веселу частину. Якщо ви використовуєте сторонній поштовий клієнт з обліковим записом Gmail, кожна реакція приходитиме як окрема відповідь на лист. Кожна. Окрема. Відповідь. Це також стосується випадку, коли ви вимкнули режим розмов в Gmail.

Емодзі не будуть доступні для шкільних або корпоративних облікових записів, їх також не запропонують при наступних обставинах: якщо лист буде надіслано більш ніж 20 особам, до групового списку розсилки; якщо ви в режимі “Прихованої копії”; якщо ви вже надіслали більше ніж 20 реакцій на те ж повідомлення; якщо відправник має власну адресу для відповіді або якщо повідомлення зашифровано з боку клієнта.

Якщо ви ще не бачите емодзі-реакцій в Gmail, пам’ятайте, що зазвичай, коли Google активує нову функцію, її розповсюдження серед користувачів займає від декількох днів. Також доступність залежить від регіону, в якому зареєстрований акаунт.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ