У Польщі відкрили завод із виробництва HIMARS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американський військово-промисловий концерн Lockheed Martin розширив свою присутність у Польщі, відкривши другий за величиною виробничий центр у світі. Про це повідомив віцепрезидент компанії в Європі Джонатан Гойл.

“Завод у Мельці, що належить нам, є другим за величиною виробничим центром Lockheed Martin у світі. Єдиним більшим заводом залишається наше виробництво в Грінвіллі в США”, – розповів Хойл. Цей крок є частиною стратегії диверсифікації виробництва Lockheed Martin.

Як зазначає Джонатан Хойл, ця стратегія вже принесла результати, дозволивши подвоїти виробництво реактивних систем залпового вогню HIMARS і переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin. Цей захід зумовлений не тільки “змінами в геополітичній обстановці”, стверджує представник Lockheed Martin. За час пандемії компанія усвідомила, що централізація виробництва в одному місці тягне за собою високі ризики.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заступник голови Lockheed Martin також наголосив, що компанія прагне до подальшого розвитку своєї діяльності в Польщі і перебуває в переговорах із польським Міністерством оборони про можливу співпрацю на різних рівнях. Подробиці угод не розкриваються.

Від початку війни в Україні західні виробники зброї та військової техніки задумалися про відкриття нових виробничих потужностей у Європі. Деякі з них почали виробляти свою продукцію безпосередньо в Україні. Так, у серпні німецький збройовий концерн Rheinmetall вирішив орендувати танкові заводи в Україні, щоб обслуговувати і виробляти танки Leopard. Ще один завод на заході України концерн має відкрити з нуля. На підприємстві збиратимуть за ліцензією і ремонтуватимуть бронетранспортери Fuchs. У липні турецька компанія Baykar почала будівництво заводу з виробництва ударних безпілотників Bayraktar. Наприкінці серпня британська компанія BAE Systems відкрила офіс в Україні для реалізації спільних проєктів з виробництва зброї. На старті тут планують випускати і ремонтувати гаубиці L119 стандарту НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.