Франція вимагає зняти з продажу iPhone 12

Mandatory Credit: Photo by Steve Cho/Penta Press/Shutterstock (12398219b) Apple's watches are displayed at the electronic shop in Seoul, South Korea, on August 31, 2021. iPhone 12, Seoul, South Korea - 31 Aug 2021/shutterstock_editorial_iPhone_12_Seoul_South_Korea_12398219b//2109011545
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Франція вимагає від компанії Apple перестати продавати iPhone 12 у країні. Причиною є нібито занадто сильне електромагнітне випромінювання.

Про це йдеться в заяві французького національного агентства з радіочастот, повідомляє BBC.

Відомство закликає Apple відкликати всі iPhone 12, які продали у Франції, якщо не вдасться вирішити проблему випромінювання за допомогою оновлення програмного забезпечення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністр цифрових технологій Франції Жан-Ноель Барро заявив французькій газеті Le Parisien, що рішення ухвалили через електромагнітне випромінювання, що перевищує допустимий поріг.

“Очікується, що Apple відповість на це питання протягом двох тижнів. Якщо вони цього не зроблять, я готовий віддати наказ про відкликання всіх iPhone 12, що перебувають в обігу. Правило однакове для всіх, включно з цифровими гігантами”, – додав чиновник.

Представники Apple у коментарі BBC розповіли, що оскаржують результати перевірки французького національного агентства з радіочастот.

У компанії уточнили, що надали регулятору результати лабораторних досліджень, які підтверджують відповідність пристрою всім необхідним нормам.

Своєю чергою в агентстві додали, що виявили рівень поглинання електромагнітної енергії 5,74 Вт на кілограм під час випробувань телефону в руці або кишені, що перевищує норму ЄС, яка становить 4 Вт на кілограм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.