Виробник смартфонних процесорів Qualcomm випустить власний аналог ChatGPT

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останніми роками технологічний гігант Qualcomm, чиї інновації присутні практично в кожному сучасному смартфоні, активно розвиває свої дослідження в галузі штучного інтелекту.

Їхній технологічний прорив у сфері бездротового зв’язку, що розпочався у 80-х роках минулого століття, привів до створення 5G-модемів, які сьогодні використовуються в багатьох пристроях.

Однак, незважаючи на їхнє домінування у сфері мобільних технологій, Qualcomm стикається з конкуренцією з боку компаній, таких як NVIDIA, в інших галузях. Так, успіх “зелених” у сфері ШІ стимулював творців чипів Snapdragon перейти до активних дій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У підсумку, напередодні Qualcomm оголосила про запуск нових ШІ-функцій для автомобілів і встановлення партнерських відносин з Amazon Web Services (AWS).

При цьому повідомляється, що компанія, зокрема, займається і створенням фірмового ШІ. Ба більше, представники Qualcomm заявили, що вони працюють над цією технологією вже близько 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.