Китай обігнав США і став найбільшим ринком для iPhone у II кварталі 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китай у другому кварталі став найбільшим ринком для iPhone у світі, вперше в історії обігнавши США, випливає з даних, проаналізованих компанією TechInsights.

Згідно зі звітом, підготовленим дослідницькою компанією, у II кварталі 2023 року на Китай припало 24% усіх поставок iPhone, тоді як на США – 21%.

Вважається, що млявість американського ринку смартфонів у другому кварталі була зумовлена психологією споживачів, які відкладають купівлю нових смартфонів, очікуючи виходу новинок у другій половині цього року. Однак у TechInsight заявили, що отримані результати водночас відображають “економічну міць Китаю, що зростає, середній клас, що зростає, та вподобання китайських споживачів щодо преміальних смартфонів”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14 Pro Max став найбільш продаваною моделлю
Відомо, що азіатські споживачі давно віддають перевагу смартфонам великих розмірів, і окремий аналіз показує, що цей фактор міг сприяти зростанню загальних продажів iPhone 14 Pro Max. Згідно з даними Omdia’s Smartphone Model Market Tracker за 2 квартал 23 року, за період з січня по червень iPhone 14 Pro Max компанії Apple було продано в кількості 26,5 млн. штук по всьому світу – це найбільший показник серед усіх моделей будь-якого виробника. На другому місці опинився iPhone 14 Pro з результатом 21 млн. штук.

До десятки лідерів не потрапили пристрої китайських виробників, що стало наслідком падіння з 2022 року, спричиненого спадом на ринку смартфонів середнього та низького цінового сегмента.

Минулого року iPhone 13 став найбільш продаваним пристроєм на ринку, що свідчить про перевагу споживачами пристроїв початкового, а не вищого рівня. Відтоді ситуація, схоже, змінилася.

Очікується, що ця тенденція збережеться, і цього року Apple, найімовірніше, ще більше розмежує лінійки iPhone 15 і iPhone 15 Pro. Очікується, що компанія не тільки зробить свій новий, потужніший процесор A17 ексклюзивним для iPhone 15 Pro, а й сегментує свої старші моделі, залишивши технологію перископічного об’єктива для топової моделі iPhone 15 Pro Max як відмітну особливість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.