НБУ оновив порядок обміну валют із 19 серпня

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

З 19 серпня Нацбанк змінив порядок проведення окремих операцій в іноземній валюті. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

Реклама

По-перше , розширено перелік інформації, яка повинна розміщуватись у доступному для клієнтів місці:

  1. Інформацією про юридичну особу — банк чи небанківську установу, із зазначенням місця розташування, номера телефону або номера телефону «гарячої лінії», адреси електронної пошти, посилання на інтернет-сторінку для подання звернень клієнтів до банку, небанківська установа;
  2. Контактною інформацією НБУ із зазначенням місцеперебування, номера телефону універсальної «гарячої лінії», адреси електронної пошти, посилання на сторінку звернень до НБУ.

“Вказані зміни сприятимуть кращому інформуванню клієнтів про контакти для звернень у разі виникнення спірних/конфліктних ситуацій або для інформування про порушення під час валютно-обмінних операцій”, – йдеться у повідомленні.

По-друге , фізичним особам-нерезидентам надано можливість отримувати на поточні рахунки у гривнях кошти, сплата яких передбачена умовами цивільно-правових договорів. Це пов’язано із відповідними змінами у законодавстві України.

Реклама

Нагадаємо, НБУ з липня 2022 р. заборонив обмінним пунктам (крім банків) інформувати про курси поза касами, у тому числі привертаючи увагу будь-якими цифровими значеннями або символами (табло).

У травні в Україні виникла проблема додаткових комісій банків та обмінних пунктів, які вони встановлюють за прийом нібито зношених доларових купюр або банкнот попередніх років випуску.

НБУ ввів низку заходів щодо вирішення проблеми. Зокрема, голова НБУ Андрій Пишний заявив, що регулятор штрафуватиме і позбавлятиме ліцензій обмінні пункти за невиконання вимог.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ