Професії майбутнього — прогнози нейромережі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бум нейромереж привертає увагу людей, водночас викликає тривогу у пересічних фахівців. Штучний інтелект «вчиняє замах» на звичні спеціальності, точно, без помилок виконує математичні маніпуляції при великих розрахунках. Фахівці в галузі підбору персоналу склали список професій, яких ШІ потребуватиме допомоги людини. Настав час переглядати професійну перекваліфікацію, вивчати нові перспективи.

Кібербезпека

Життя повністю перетворюється на мережу, там сконцентровані особисті, банківські дані. Навіть те, що казино дарує бонус на день народження, обумовлено збором персональних даних гравця. Фахівці кібербезпеки створюють захисні програми для збереження інформації про людину. Вони запобігають шахрайським діям. “Зливи” баз даних проходять постійно. Шахраї влаштовують атаки на банки, державні установи.

ШІ не здатний повноцінно захистити, зашифрувати особисті відомості. Людина володіє:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • навичками програмування;
  • вмінням аналізувати інформацію, що надходить;
  • здатністю швидко робити висновки, бачити нестандартні підходи до проблеми.

Фахівці сфери кібербезпеки цінуються на ринку праці. Вони потрібні. Їм готові платити провідні світові компанії, які дбають про репутацію, збереження даних та грошей.

Рециклінг-технолог

Фахівці цієї галузі відповідають за перероблення відходів, генерацію, впровадження нових технологій. Це необхідно для мінімізації, компенсації негативного впливу на довкілля. Людство прагне повторно використовувати всі матеріали, наблизитись до принципу безвідходної економіки.

Спеціальність багатофункціональна. Людина повинна мати знання, вміння в області:

  • хімії;
  • інженерії;
  • екології.

Фахівці затребувані. Тренд на розумне споживання робить їхню роботу затребуваною, високооплачуваною.

Медіаполіцейський

Поліцейський в інформаційному полі — фахівець, який бореться із незаконним контентом користувачів. Він знаходить підозрілі ресурси, перевіряє їх. Він запобігає, розслідує:

  1. Злочини проти особи.
  2. Прояви екстремізму.
  3. Блокує піратські “зливи”.

Медіаполіцейський перспективний напрямок роботи. Фахівці працюють у команді з нейромережею. Зростаюча кількість користувачів мережі підвищує попит до заявлених фахівців.

Робототехнік

Робототехнік — спеціаліст, пов’язаний з моделюванням, розробкою, створенням робототехнічних систем. Найчастіше в галузь приходять інженери-мікромеханіки. Фахівці створюють роботів, впроваджуючи у них елементи штучного інтелекту. Створені роботи використовуються в:

  1. Промисловості.
  2. Побуту.
  3. Сільському господарстві.
  4. Військовій галузі.
  5. Медиці.
  6. Транспорті.

Створюють роботів пожежників, охоронців. Робототехніки:

  1. Проєктують автоматичні середовища з технічного завдання замовника.
  2. Пишуть спеціальні софти для керування приладами, системами.
  3. Проробляють, впроваджують системи управління процеси обробки промови.
  4. Прокладають роботизовані системи.
  5. Створюють роботів для роботи у промисловості.
  6. Тестують, виправляють помилки у програмному забезпеченні.
  7. Навчають роботів, фахівців, які ними керуватимуть.

Робототехніки працюють за сприяння передових програм, користуються звичайними інструментами. Для старту роботи важливо здобути освіту в галузі техніки, інженерії.

Робота людини та штучного інтелекту дозволяє отримати найкращий результат для світового блага. ШІ може замінити частину професій, але далеко не все, іноді і їй потрібна допомога людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.