Користувачі Google почали отримувати листи про видалення неактивних профілів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google розсилає повідомлення про видалення профілів, неактивних протягом двох років.

Користувачі Google почали отримувати сповіщення з інформацією про те, що акаунти, неактивні протягом двох років, видалятимуть, щоб запобігти несанкціонованому доступу до них, ідеться в листі.

“Ми хочемо забезпечувати конфіденційність і запобігати несанкціонованому доступу до вашого облікового запису, навіть якщо ви більше не користуєтеся сервісами Google. Тому тепер у всіх наших продуктах і сервісах допустимий період неактивності облікового запису Google становитиме два роки”, – випливає з тексту повідомлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Частина користувачів отримала такі листи в липні. У повідомленні нагадують, що видалення неактивних акаунтів буде можливе з 1 грудня 2023 року. Перед тим, як видалити такий профіль, на основну і резервну адреси електронної пошти надішлють кілька листів. Тільки через вісім місяців з відправлення повідомлень почнуть застосовувати заходи.

“Із цих правил є винятки. Наприклад, не видаляють акаунти Google з каналами YouTube, на яких опубліковано відео або коментарі, акаунти з подарунковими картами з ненульовим балансом або акаунти, з яких опубліковано застосунки в Google Play”, – повідомили в компанії.

Щоб акаунт залишався активним, потрібно входити в нього щонайменше раз на два роки. Після видалення профілю Google користувач не зможе створити новий з тією ж адресою.

У травні в блозі Google з’явилося повідомлення про те, що компанія почне видаляти облікові записи своїх користувачів та їхній вміст, якщо обліковий запис не використовували впродовж двох років і більше, задля безпеки та запобігання зломам. Дані облікового запису будуть, зокрема, видалені з майданчиків робочої області Google (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar), Youtube і Google Photos, уточнює компанія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.