Київстар, lifecell та Vodafone розпочали масове блокування номерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Три найбільших українських мобільних оператора прийняли важливе рішення. Тепер номери захисників, які загинули під час військової служби або зникли безвісти будуть резервуватися.

Це зроблено для того, щоб номера, якими не користуються тривалий час не надходили у вільний продаж. Наприклад, якщо людини уже немає в живих, а близькій людині прийде смс повідомлення – “Коханий приєднався до Телеграм”, таке повідомлення може лишній раз травмувати психіку людині.

Зазвичай після року не використання номера він знову надходить в продаж, але щоб уникнути таких випадків Київстар, lifecell і Vodafone запровадили функцію резервування мобільних номерів – які два роки не будуть надходити у вільний продаж.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб скористатися цією послугою, необхідно звернутися до служби підтримки Київстар (тел. 0800300466) або lifecell (тел. 0800205433).

Vodafone також вирішив не використовувати всі деактивовані номери протягом двох років, якщо від користувачів не буде додаткових звернень про такі номери.

Також родичі можуть відновити номер, якщо вони цього захочуть, потрібно буде тільки звернутися до мобільного оператора і пройти відповідну ідентифікацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.